Kurumsal Tarihçe

Okulumuz 1956 yılında Eski Ankara Caddesi üzerinde ilkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz vatan şairi Namık Kemal’in ismini almıştır. Gelişen çevre şartlarına karşın yetersiz kalan okula 1983 yılında iki katlı ek bina, 1995 yılında ise şu an kullanımda bulunan üç katlı bina eklenmiştir.  1967 yılındaki depremde hasar alan ilk bina ise kullanımı sakıncalı bulunduğundan yıkılmıştır.

1999 yılında meydana gelen deprem sebebiyle okulun bahçesine sekiz sınıflı prefabrik bir bina yapılmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında prefabrik bina kaldırılmıştır.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilince bölgedeki ortaokul öğrencileri okulumuz çatısı altında toplanmış ve sadece ortaokul olarak hizmet vermeye başlamıştır.

2022 yılında üç katlı binamız onarım çalışmasına alınırken yıllar içerisinde yıpranan ve deprem gören iki katlı binamız yıkılmıştır. Yerine yeni binamızın yapım çalışmaları devam etmekte olup kapasite yetersizliği sebebiyle okulumuz ikili eğitim olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

25.03.2024 16